Viimepäivät ovat olleet todella harmaita ja vetisiä, eikä ulkoilu tunnu lainkaan houkuttelevalta kun pyöräillessä ei meinaa edes eteen nähdä. Ensi viikolle ennusteet ovat onneksi luvanneet pakkasta, joten parempaa luvassa. Viime keväänä ajoin ensimmäisen maantiepyörälenkin 22. huhtikuuta, joten kahden kuukauden kuluttua taitaa olla helvetillinen ajokuume päällä. 

Opiskelurintamalla tapahtui lyhyehkön talvitauon jälkeen pientä virkistymistä, kun saimme aiheet kuukauden päästä palautettavaan esseehen. Tarkoituksena on tutkia sosiaalisten tekijöiden vaikutusta ruokavalioon ja elintapoihin ylipäätään. Television dokkareissa on usein kerrottu miten Yhdysvalloissa juuri alimmissa sosiaaliluokissa ilmenee eniten liikalihavuutta sekä metabolista oireyhtymää. Sama on havaittavissa myös Suomessa, joten typerien,lihavien amerikkalaisten osoitteluun ei taida olla aihetta. Lähdemateriaaleina on muutama sata sivua artikkeleita ja raportteja, eli taitaa olla aika ruveta töihin.

Opiskeluharrastus herättää välillä väsyneitä fiiliksiä, että miksi helvetissä keski-ikäinen trukkikuski tuhlaa aikaansa avoimen kursseihin, jotka eivät johda edes tutkintoon tai anna mahdollisuutta ammatin vaihtoon? Rehellisyyden nimissä on kuitenkin tunnustettava, että seuraavaa perusopintokokonaisuutta on jo varovasti funtsittu.

Polvivaiva ei suostu hellittämään, joten liikunta on ollut suunniteltua vähäisempää. Viime viikolla vaivanneen flunssan vuoksi jouduin jättämään kahdet karatetreenit väliin, kun en halunnut mennä salille tartuttamaan muita. Lyödä, potkia ja kiskoa saa mutta tartuttaminen on loukkaus lähimmäistä kohtaan ( näin siis vain dojolla ;-)). Flunssa oli onneksi kuumeeton mutta räkää irtosi varovasti arvioiden noin kolme ämpärillistä. Jos oikein muistan, niin olen ollut kuumeen takia sairauslomalla ainoastaan kerran koko tällä vuosituhannella:-)

Tammikuussa leikkimielellä suunnittelin polkevani vähintään yhden yli satasen lenkin joka kalenterikuukausi. Homma kaatui heti alkuunsa aikatauluongelmien vuoksi. Nyt asetan seuraavaksi tavoitteekseni ajaa kesällä yhden, vähintään 200 mailin (322km) lenkin. Tämä on siis päätetty.

 

Liikunta sitten viime vuodatuksen:

Pyöräily: 163km

Päivän biisi: Mad Season: River Of Deceit