Melko kiireinen ja liikunnallinen viikko takana ja tänään olen ollut säästöliekillä, jotta tulisi välillä levättyäkin. Olen onnistunut lisäämään ruokavaliooni enemmän kasviksia, hedelmiä ja pähkinöitä ja samalla vähentänyt lihan määrää, joten ruokavalioni on aika tavalla linjassa juuri julkaistujen Suomalaisten ravitsemussuositusten suhteen. Vielä jos vähän saisin sokerin määrää vähennettyä niin ihan jees mutta turha siitä stressata kun kokonaisuus on hyvä.

Päätinpä aloittaa karaten harjoittelun ja nyt on kahdet harjoitukset takana. Kroppa on kestänyt hyvin eikä lihaskipuja ole juurikaan ollut mutta jäykkyyttä jonkin verran. Harjoitukset ovat olleet vaatimustasoltaan aika sopivia vaikka välillä meinaa väkisin pudota kärryiltä unohtaa, mihin suuntaan oltiinkaan menossa ja mikä käsi tai jalka edellä. En vielä 44-vuotiaanakaan erota vasenta ja oikeaa toisistaan (paitsi englanniksi, joka ei ole äidinkieleni) ja suunnat ovat käsitteenä täysín abstrakteja. Enpä tosin osaa aakkosiakaan kunnolla enkä pysty kuin vaivoin laskemaan päässä vaikka kirjoitin sentään pitkän matematiikan:-) Lienee tyypillisiä oppimishäiriön oireita. Karaten suhteen en ole päättänyt, jatkanko harjoittelua alkeiskurssin jälkeen vai jätänkö siihen. Kolme kuukautta aikaa kehittyykö riittävä palo.

Kevät lähestyy ja samassa jokavuotinen pyöräkuume. Olin jo päättänyt, että vuosi 2014 jatketaan vanhalla kalustolla mutta tässä taas ollaan. Maantiepyörä on keväthuoltoa vaille ajokunnossa eikä mitään järkevää syytä hankinnalle ole eikä varsinkaan, kun uusi maksaisi sen kolme ja puoli tonnia ( Wilier Gran Turismo tai De Rosa Merak). Pikainen vilkaisu lompsaan kyllä tappaa moiset mieliteot. Ehkä sillä vanhalla giantilla sittenkin vielä pääsee...

Liikunta sitten viime vuodatuksen:

Pyöräily: 152km

Karate: 3h

Päivän biisi: Salt Tank: Eugina